El Girabet 582. monoplaça és per a aquells pilots que volen una màquina potent, amb impressionants grimpades. De disseny innovador, l’estructura d’acer aconsegueix un pes realment baix, obtenint una relació pes potència elevada amb el motor Rotax 582CDI de doble encesa.

Tren d’aterratge tricicle, la suspensió al tren principal és una ballesta d’aliatge d’alumini amb dos amortidors tipus evigdom. Les rodes de el tren principal són de gran diàmetre, per operar en pistes mal preparades i absorbir les irregularitats de el terreny. Roda davantera orientable, amb un potent fre. L’aparell porta de sèrie tota la instrumentació necessària, així com els carenats de rodes, fre de pàrquing i bloqueig de rotor.

Rotor d’alumini extrusionat i anoditzat en color negre, inalterable al pas de el temps, alt rendiment i perfecció d’acabat. El prelanzador està incorporat en el capçal de l’rotor, és d’una extremada potència, podent-se realitzar enlairaments en 20 metres sense vent. Cua construïda en composite, alta resistència amb un mínim pes. Estabilitzador horitzontal sobreelevat per a una major eficàcia aerodinàmica. Panell d’instruments en composite, integrant el parafangs de la roda davantera i els pedals de direcció.